keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Vaihto 8

Tällästä asiaa tälläkertaa, että olen huomannut Hopin olevan tosi pieni ja olen muuttunut siinä mielessä, että pidän enemmän isokokoisemmista, mutta en kuitenkaan isoista keppareista. Eli nyt jos en kauheen pahasti voi siis sanoa, mutta Hop on liian pieni jo mun makuun😁 Pidän kuitenkin repen, kun se on mun maastakäsittely- ja pikkuesteiden poni.

Mut siis siitä mä tulinkin juu kertomaan, että päätin vaihtaa Hopin shettistalli cataractan Kasiin, quareterhevos-ruunaan. Siitä kuvaa postauksen lopussa :) Kasi on ilmeisesti hyvin lempeä ja kiva hevonen, ja menestyvä esteillä, mutta itse aijon kouluttaa sitä koulupuolella paljon, mutta hyppään sillä myös etteivät taidot kartu. Luulisin että jos nyt paljonkin koulua saan opetettua, niin siitä jopa voisi tulla tyyliluokkien kilpaponi. Katsotaan, tällä hetkellä tyyliluokissa kisaan Oodilla/Mikillä jos sillä kisaan. Hessu/Oodi(harvoin)/Viljo toimii aikaluokkien ratsuina. Tahvoa edelleen vasta koulutan esteille kun on niin nuori ja osaamaton (3v) Repellä saatan kisata joissain puomiluokissa. Sitten kun Roxy saapuu, tutustun siihen ensin kotona ja käyn perusjutut sen kanssa läpi, jonka jälkeen varmaan alan kisaamaan sen kanssa 30-40cm ja korkeempia tyyli tai aikaluokkia. 

Tosiaan Roxy ei ole vielä saapunut, vaikka siitä on hieman päälle viikko kun se on lähetetty. Vaihtoponi Roxya vastaan on kuitenkin saapunut jo perille. Muuten, hevoset-sivua on päivitetty, ja siellä on Mikin luonne kokonaan, isät ja emät päivitetty. Hopin tiedot varmaankin poistetaan, ja Kasin tiedot lisätään alimmiksi sivulle.  Jaa jos kukaan ei tajunnut otsikkoa "vaihto 8" niin sehän tarkoittaa nimenomaan vaihta kasiin :D Kasin mukaan tulee suitset, riimu ja loimi. Niinkuin Hopin mukaankin lähtee. 

Talliin tuli 6 tai 7 pv tätäkuuta (kesäkuuta) ylläpitoponi myös shwttistalli cataractalta :D Nuudeli, toisinsanoen Nude. Nude on vauhdikas tamma, joka tarhaa tällähetkellä Repen ja Hopin (kunnes Hop lähtee) kanssa mutta pian kahdestaan Repen kanssa. Tarhassa Tahvon tarhan sekä Dustin ja Mikin tarhan välissä. Dust on siis myös yp mulla Empulta, kun Emppu ei ole innokas sitä liikuttamaan :) Dustin lähtessä Viljo ehkä tulee takaisin, mutta saattaa  jäädä Empulle vielä, mutta jos jää, niin Kasi tarhataan Mikin kanssa samassa tarhassa Missä Dust on tällä hetkellä Mikin kanssa, ja Hessu tarhataan Repen kanssa. Monimutkaisia nää mutta ei voi mitään :D
Vaihdan siis Hopin :)


Kuva (C) Shettistalli Cataracta

•Vér dè Sk8terboy "Kasi" 
                                                            • Ruuna
                                                            • Quaterhevonen
                                                            • 6v
                                                            • 161cm
                                                            • esteet, pikkuhiljaa myös koulua
                                                            • liinaharjainen tummanrautias
                                                            • epäsäännöllinen läsi

Tossa ylhäällä vähän Kasin tietoja, mutta kaikki tiedot löytää myöhemmin hevoset-sivulta. 
Oon tällä hetkellä Empulla yötä lauantaihin asti, ja maanantaina alkaa heppaleiri. Mulla on mukana täällä Hop ja Repe :)  Repen kanssa menin eilen kuolaimettomilla jotain pientä, puomeja ja 20-30cm esteitä, puomit ympyrällä, ja esteet urilla, pientä rataa niillä sitten mentiin. repe meni tosi hyvin, vähän vaihtelevalla tuulella oli, koska silloin tällöin aivan jalat maata laahavina "ei jaksa" motivaatiolla, jossain kohtaa "ei jarruja" mielellä. Meni siis tosi reippaasti silloin tällöin ja joskus niin hitaasti ettei sitä saanut siitä liikkumaankaan. Tänään menin sitten Hopilla sen turpahihnanattomilla suitsilla, joka ei kyllä haitannukkaan ku ei esteitä menty. Mentiin sitten ihan uralla, kolmikaaristakiemurauraa, voltteja, pääty-ympyrällä ravia ja laukkaa. Otin ravit ja laukat suurimmaksi osaksi pysähdyksestä, ja pysähdykseen. (En koko ajan) ja käyntiä, kun Hopille oli parempi :D hain myös kentälle ympyrälle kolme puomia, joiden väliä piti useasti säädellä, mutta lopuksi löytyi se oikea välimatka. Mentiin samaa ympyrää sitten puomeilla laukassa ja ravissa. Loppuverryttelyksi lähettiin maastoon, pienelle hiekkatielle ja lopulta vähän suuremmalle autotielle, jossa käyttäytyminen ei ollut kehuttavaa :D käytiin kauempana vielä lyhyellä pkkutiellä kääntymässä, ja käännyttiin takaisinpäin. Emppu tuli Viljolla, jonka käyttäytymistä ei myöskään voinut kehua :D lopuksi menin vielä kentällä muutaman kierroksen käyntiä ja tulin alas. Ihan ok:sti Hop kaiken kaikkiaan meni 😌😄 mulla ei nyt ollut muuta suurempaa asiaa, mutta varustepostaus on tekeillä vink vink 😉 Pian sekin tulee julki kunhan saan kuvattua Kasin ja Pikkiksen tavarat, kun Pikkikselle tehtäisiin varusteita ja kunhan Kasi saapuisi talliin. Ja tottakai kun Roxy tulee ja sille teen varusteita :D heippaaa 🙃🙃 :) -Jensku

2 kommenttia:

  1. Ihana tämä Kasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hah siitä sitten kuvia tästälähtien instassa käyttäjällä @khtskyline :)

      Poista