perjantai 3. heinäkuuta 2015

Vinkkejä treenaukseen!

Kirjotan nyt taas tämmöstä erilaista postausta eli kerron omat vinkkini treenaamiseen ja kehittymiseen.

Hyvä seura. Mun ainakin on helpompi treenata jos on kaverikin kentällä. Ystävältä voi pyytää vinkkejä ja ohjeita ja voi itsekin avustaa toista. Maastolenkit ja vaelluksetkin ovat hauskempia juttukaverin kanssa. Mua myöskin motivoi se että pääsee vähän näyttämään toiselle mitä osaa... ;)

Vaihtelu. Eihän sitä aina jaksa vääntää koulua hiki hatussa tai hyppiä esteitä yksittäisenä, sarjana tai ratana. Koita jotain uutta! Kietaise vaikka kaulanaru luotettavimman heppasi kaulalle, mene pitkälle vaellukselle, pelaa pooloa, uita tai yritä agilityä. Jopa lyhyempi maastolenkki uutta reittiä pitkin saa mielen virkistymään ja sen jälkeen on hyvä jatkaa perustreeniä.

Ota rennommin. Jos aina vain tavoittelet täydellisyyttä ja haluat hio liikkeitäsi, kyllästyt ja palat loppuun. Ratsasta joskus ilman tavoitteita ja tee mitä mielesi tekee. Se on hyväksi kropallesikin.

Kaikkea tasavertaisesti. Älä ratsasta aina saman kaavan mukaisesti. Jos olet monena päivänä hypännyt, koita välillä tuupata koulua. Tai jos olet viikon sisään vain vääntänyt koululiikkeitä, mene edes puomeja. Maastoonkin meneminen on tärkeää hevoselle. Tee vaikka lukkari jonka mukaan ratsastat joka viikko niin menet varmasti kaikkea saman verran.

Kuvaaminen. Virheistä oppii ja harjoitus tekee mestarin. Kannattaa kuvata pätkä treeniäsi niin näet mikä on vikana ja mikä vaatii harjoittelua. Jos sinulla ei ole kaveria kuvaamassa, viritä oma kamerateline tai pyydä vanhempiasi kuvaamaan. Voit myöskin laittaa videosi instagramiin ym ja pyytää seuraajiasi antamaan vinkkejä ja paranteluehdotuksia.

Huono kunto tai ei niin kauniit liikkeet. Tähän auttaa treeni, treeni, treeni ja treeni. Pelkkä keppariratsastustreeni ei välttämättä riitä joten voit myös tehdä peruslihastreeniä kasvattaaksesi peruskuntoasi. Kauniimmat liikkeet saadaksesi sinun kannattaa myös venytellä. Peruskunto ja perusnotkeus ovat upeiden keppariratsastusliikkeiden a ja o.

Kunnon varustus. Juu tuota noin... menen itsekin välillä crocseilla mitkä ei ole parhaimmat ratsastukseen mutta ei siitä sen enempää... :D Tosiaan mukavempi on treenata venyvät housut jalassa (stretch-farkkuja ei lasketa!) tarkoitukseen sopiva paita päällä ja lenkkarit jalassa. Älä, herranen aika, ole  niin laiska että kun tulet koulusta nappaat vain kepparin mukaan ja juokset ulos treenaamaan tiukoilla farkuilla ja hienolla paidalla! :´D

Hyvä kenttä. On todella inhottavaa treenata mutaliejussa tai liian liukkaassa ruohossa. Parempi jos saat kenttäsi pohjaksi vähemmän liukkaan ruohon, hiekan/sepelin tai vaikka asfaltin. Kaikilla ei ole mahdollisuutta hyvään kenttään ja heille pisteet kun jaksavat ahkerasti vähän huonommalla pohjalla harjoitella!

Tässä oli nyt jotain vinkkejä mitkä mun mieleen tuli. Jos keksitte joitain lisää, kommentoikaa omat vinkkinne tonne alas! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti